Áttekintés

Tálalókés – multifunkciós kés, ideális szeletelésre, kockázásra és apróra vágásra.
Japán santoku kés – azokhoz az élelmiszerekhez ideális, amelyek ragadnak a késhez, pl. burgonya. Használható húsok, hal és zöldségfélék szeletelésére is.
Szeletelőkés – puhább élelmiszerek, pl. kenyér, paradicsom, tésztafélék szeletelésére.
Kis kés – elsősorban húsok kicsontozására, hús zsírtalanítására és gyümölcsök vágására.
Hámozókés – kiválóan alkalmas gyümölcsök, zöldségfélék hámozására, köret díszítésére, burgonya kivájására.

Tulajdonságok

Figyelem: Első használat előtt mosogassa el a késeket Dish DropsTM és ecet oldatában, hogy az esetlegesen a késeken maradt olaj- vagy polírnyomokat eltávolítsa. A késeket és az ollót ne mossa el mosogatógépben.

Benefits
  • A kés nyele szöget alkot a pengével, ez lazább, kényelmesebb fogást tesz lehetővé, miközben tökéletes biztonságot ad.
  • A kés fokának lekerekített felső éle a hatékony fogást segíti elő. A kések az alapvető konyhai fogások bármelyikében használhatók.
  • A nyél alsó éle különlegesen tervezett görbülettel rendelkezik, amely fokozza a biztonságot és stabilitást, főleg nagyobb és keményebb élelmiszerdarabok vágásakor.
  • A vágóél görbült és követi a csukló számára kedvező, természetes vágási mozdulatot. Ez a görbület szükségtelenné teszi, hogy vágás közben a könyökünk és vállunk segítségét is igénybe vegyük.
  • A penge hegye a nyélnél mélyebben helyezkedik el, ezáltal a finom vágási műveletek könnyebben végezhetők el, különösen, amikor keresztirányban vágunk.
  • A gerinc ívelt, ezáltal jobban kiegyensúlyozott.